PALKINTOJEN JA KIITOSTEN AIKA  (1981-)  

Takaisin

Kirjakellarin suosion kasvaessa se sai myös julkisuutta. Jo Helka Suvannon aikana Kirjakellarista kirjoitettiin hyvin kannustavasti monissa lehdissä. Myönteinen suhtautuminen on jatkunut. Se onkin kirjakaupan koko henkilökunnalle hyvin tärkeä asia. Vuonna 1981 Tyrvään Kirjakauppa valittiin vuoden kirjakaupaksi. Kunniakirjan luovutustilaisuudessa Kirja- ja paperikauppiasliiton varapuheenjohtaja Osmo Lipsanen esitti raadin valintaperusteet: ”ensinnäkin niin liikkeen johdon kuin sen henkilökunnan täytyy olla erittäin ammattitaitoista ja markkinointihenkistä ja ennakkoluulotonta ja lisäksi koko liikkeen täytyy olla esimerkiksi kelpaava muille kirjakaupoille.--- Valitun kirjakaupan erikoispiirteitä ovat olleet nimenomaan aktiivisuus, omaperäinen markkinointi sekä esimerkiksi kelpaava palveluhenkisyys”.
Kuten perustelut osoittavat, tunnustus oli koko henkilökunnalle osoitettu ja koko henkilökunnan ansaitsema. On samalla onnellista, että tämä tunnustus hyvästä työstä ehti tulla varsinaisen Kirjakellarin perustajan, Helka Suvannon aikana, vaikka hän ei vakavan sairauden vuoksi enää jaksanut tulla julkistamistilaisuuteen.

 


Yleisradion toimittajat Lisa Hovinheimo ja Pirkko Frank-Arkimies luovuttavat Kulttuurin Kupin Salme Leinolle yllätysvierailulla Tyrvään Kirjakaupassa.

Yleisradion toimittajat Lisa Hovinheimo ja Pirkko Frank-Arkimies luovuttavat Kulttuurin Kupin Salme Leinolle yllätysvierailulla Tyrvään Kirjakaupassa.

 

Toimitusjohtaja Osmo Lipsanen luovuttaa vuoden kirjakaupan kunniakirjaa Salme Leinolle 1981.

Toimitusjohtaja Osmo Lipsanen luovuttaa vuoden kirjakaupan kunniakirjaa Salme Leinolle 1981.

 

 

Vuonna 1986 Tyrvään Kirjakauppa sai tunnustuspalkinnon Kulttuurin Kuppi Yleisradion TV2:n dokumenttitoimitukselta ”ansioistaan uuden ja vanhan kirjan arvostajana, esimerkillisenä yleisön palvelijana ja maankuuluna kirjakellarina”. Yleisradion Linkki-lehden mukaan vuoden 1986 Kulttuurin Kupin saajat oli valittu kotimaisen kulttuurin eri aloilta, kentiltä ja kerroksista. Sen saivat tällä kertaa, kirjailija Kirsti Manninen, Vapaa Taidekoulu, Tyrvään Kirjakauppa ja professori Erik Tawastjerna. Palkinto jaettiin toista kertaa. Ohjelma korostaa palkinnonsaajien työn kautta heidän elämän alojaan ja työkenttänsä merkitystä.

       Mieltä lämmittäviä tunnustuksia Tyrvään Kirjakaupan puolesta vastaanottaessaan nykyinen kirjakauppias, Osmo ja Helka Suvannon tytär, Salme Leino ja hänen poikansa Kimmo Leino ovat nöyrästi voineet tuntea, että on kysymys paitsi nykyisen, kiitosta ansaitsevan henkilökunnan työstä, myös aikaisempien sukupolvien työn tuloksista sadan vuoden ajalta. Tyrvään Kirjakauppa on ollut samalla suvulla yli yhdeksänkymmentä vuotta. Nyt jatketaan neljännessä polvessa. 

Vuonna 1990 Tyrvään Kirjakaupan Salme Leino sai arvostetun ”Kirjapöllö” –palkinnon vuoden kirjakauppiaana. Kirjapöllöraadin puheenjohtaja Jukka Tarkka totesi palkintoa julkistettaessa: ”Salme Leino on ehtinyt kulkea pitkän tien kirja-alalla. On mahdotonta kuvata Salme Leinoa vuoden kirjakauppiaana kuvaamatta samalla Tyrvään Kirjakauppaa, jonka aktiivisuuden, omaperäisyyden ja esimerkillisen palveluhenkisyyden kehittämiseen hänen panoksensa on ollut merkittävä”.

Alkuun